Warning: Declaration of description_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/u506128598/domains/crystalclear.bg/public_html/wp-content/themes/CherryFramework/functions.php on line 335

Warning: Declaration of MY_Import::bump_request_timeout() should be compatible with WP_Importer::bump_request_timeout($val) in /home/u506128598/domains/crystalclear.bg/public_html/wp-content/themes/CherryFramework/admin/wordpress-importer.php on line 1195
Партньори | Crystal Clear

Партньори

МБАЛ “Св. Пантелеймон” АД – гр. Ямбол

Болницата в Ямбол е създадена на 11 март 1879 г. През месец юли 2000 г. болницата е преименувана на МБАЛ “Св. Пантелеймон” АД. От 01.10.2000 г. по закона за лечебните заведения болницата е преобразувана в търговско дружество – АД с 51% държавно участие. Лечебното заведение е консултативна областна болница. Оказва високо специализирана медицинска помощ за региона. Осъществява диагностика и активно лечение на лица с остри заболявания, травми, изострени хронични болести, състояния, изискващи оперативно лечение в болнични условия, родилна помощ, рехабилитация.

Осъществява изследвания в областта на образната диагностика – конвенционална рентгенография, компютърна томография и ултразвукова образна диагностика. Наред с другите отделения, болницата разполага и с Център по хемодиализа. Той е създаден през м. септември 1981 година. По настоящем разполага с 12 поста, от които един инфекциозен и един спешен. До 2009 година беше разположен в сграда строена през първата половина на 20-ти век. Сега обитава напълно обновена сграда, изцяло оборудвана и построена в крак със съвременните изисквания на Стандарт Диализно лечение на МЗ. В отделението работят 4 лекари, 12 сестри и 3-ма технолози. Инсталацията за подготовка на вода за хемодиализа е проектирана, произведена и доставена от КРИСТЪЛКЛЪР ООД. Монтажът и пускането в екплоатацие беше извършено в рамките на 1/2 ден. Състои се от пясъчен филтър с възможност за премахване на желязото и мангана, двоен омекотител, карбонова колона и модул обратна осмоза с производителност 1000 l/h. Управлнието й се осъществява посредством PLC със софтуер на български. Предвидена е възможност за добавяне на втори модул обратна осмоза след започване на прилагането на диализатори с високо пропускливи мембрани.

За контакти:
гр. Ямбол 8600, ул “Панайот Хитов” №30

тел.: 046/661530
факс: 046/661541

ел. поща:mbal_zop@abv.bg
страница:http://www.mbal-yambol.net

 

Диализа Етропал Бета – гр. Несебър

“Диализа Етропал Бета” е първият частен диализен център в България. Открит е през 2006 г. на териоторията на Общинска здравна къща – Несебър. Медицински управител е д-р Златомира Маринчева. Оборудван е с най-съвременна апаратура. Висококвалифициран персонал обслужва нуждаещите се от диализнолечение пациенти от страната и чужбина.

Центърът предоставя отлична възможност за съчетаване на лечение и отдих, тъй като се намира на българското черноморско крайбрежие, в един от най-привлекателните курорти с богато културно-историческо наследство, на около 35 км от международното летище край гр. Бургас. За удобство на пациентите се предлага транспорт от районите на Бургаска, Поморийска и Несебърска община.

Главен лекар е д-р Кючуков – нефролог и интернист с международно признание, член на Българското дружество по нефрология, пълноправен член на Европейската бъбречна асоциация, имащ дългогодишен стаж в Многопрофилна болница за активно лечение гр. Бургас. Благодарение на двойната обратна осмоза, доставена и монтирана от КРИСТЪЛКЛИЪР ООД, “Диализа Етропал Бета” предоставя диализно лечение със съвременни хай-флукс диализатори. Ултра чистата вода, получавана от инсталацията за подготовка на вода, дава възможност за провеждане и на On Line хемодиафилтрация. Използват се висококачествени диализни концентрати и сух бикарбонат. Осигурена е възможност за усамотяване и почивка. Всяко диализно място е оборудвано с телевизор.

За контакти:
гр. Несебър, ул. “Иван Вазов” №11

тел.: +35955444230
факс: +35955444230

мобилен: +359899992802

ел. поща: holiday_dialysis@dir.bg
страница: http://holiday-dialysis.org

 

Лаборатория Кандиларов

СМДЛ “Кандиларов” ООД е открита през 1999г.

Лабораторията е създадена през 1999 година като семейна фирма само с един лабораторен център и осем служители.

За десет години Лаборатория Кандиларов се превърна в една от най-големите и водещи частни медико-диагностични лаборатории в България.От 1 юли 2010 година Лаборатория Кандиларов е партньор на Лаборатория LIMBACH, най-голямата медико-диагностична лаборатория в Германия и една от водещите лаборатории в Европа.

Лаборатория Кандиларов е първата акредитирана по ISO, лаборатория в България. Първата акредитация по ISO е от 2003 г., а подновяването й се осъществи през 2008 г. Лабораторията първа въведе практиката за получаване на резултатите в деня на изследването – “one day results”. В нея се извършват повече от 2000 вида качествени и количествени лабораторни изследвания в различни области.

Лаборатория Кандиларов е дългогодишен партньор на Кристъл Клиър ООД и използва системи за пречистване на вода, инсталирани и поддържани от специалисти на фирмата.

Централен офис:
гр. София, ул. “Бузлуджа” №64

Vivacom: +359 2 952 21 36
Mtel: +359 88 52 52 467
факс: +359 2 953 05 18

ел. поща: lab@kandilarov.com
страница: http://kandilarov.com

 

УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД – гр. Пловдив

Днешната Университетска МБАЛ “Свети Георги” има над вековна традиция. Тя е приемник на разкритата веднага след Освобождението през 1879 г. болница на организацията на Червения кръст  “Св. Пантелеймон” – първото крупно болнично заведение в Южна България. Притежава разрешение за осъществяване на лечебна дейност от януари 2001 г.

Разположена е на две бази – База 1 /терапевтични клиники/– на бул. В. Априлов 15а и База 2 /хирургичен блок/ – на бул. Пещерско шосе 66, между които съществува 24-часова транспортна връзка за придвижване на болни и лекари-консултанти.

Във връзка с изпълнение на националните задачи по спешна медицинска помощ болницата се е утвърдила като основен център за обслужване на спешни състояния на болни от града и областите от Южна България. УМБАЛ “Свети Георги” е първата болница сертифицирана по стандарт ISO 9001:2000 през 2008 г.

Отделението по диализно лечение е създадено през 1974 г. То е разположено в База 1 на УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД Пловдив, ул „Васил Априлов“ 15А. В отделението се извършва лечение на болни с хронична бъбречна недостатъчност с хемодиализа или перитонеална диализа и други методи на извънбъбречно очистване на кръвта. Осъществява се илечение на болни с остра бъбречна недостатъчност и интоксикации, лекувани в други структури на болницата или от други болници в страната. Отделението разполага с 18 апарата за хемодиализа в База 1 и 2 апарата разположени в База 2 на ул. „Пещерско шосе“ 66. Апаратите за хемодиализа са „Fresenius“ 4008 S, закупени 2010г. През 2011 г. година отделението се сдобива и с инсталация за подготовка на вода за хемодиализа с обратна осмоза AQUADEM B RO 1500, производство на CRYSTALCLEAR LTD. През 2011 г в отделението са извършени 17170 хемодиализни процедури на пациенти с хронична и остра бъбречна недостатъчност. В края на 2011 г на програмирана хемодиализа са 100 пациенти и 7 пациенти на перитонеална диализа. Началник на отделението е Д-р Етел Капон със специалности „Вътрешни болести“ и „Нефрология“. Има и магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ от ФОЗ към МУ Пловдив. Член е на БЛС, член е на Българското Нефрологично Дружество и дружеството на диализните специалисти. Член е и на ERA-EDTA ( Европейската бъбречна асоциация по диализа и трансплантация ). Участва в научни конференции и конгреси по нефрология, диализа и трансплантация. Участва вобучение на български и чуждестранни студенти по медицина. Всичките медицински специалисти са преминали курс по хемодиализа и перитонеална диализа и са с дългогодишен стаж.

Телефони за контакти:
гр. Пловдив 4002, Бул. Пещерско шосе 66

Тел. Централа База 1: 032 / 60 21
Тел. Централа База 2: 032 / 26 41 70
Началник отделение по хемодиализа: 032 / 602 580 ( тел и факс )
Електронен адрес: unihosp@unihosp.com
Електронна страница: http://unihosp.com

 

МБАЛ “Хаджи Димитър”- гр. Сливен

Лечебното заведение започва своята дейност на 01.07.1992 г. Първоначално се развива поликлинична дейност, като в болницата се откриват 16 поликлинични кабинета. През годините се правят няколко промени на името на болницата, както и на регистрацията. Днес МБАЛ “Хаджи Димитър” ООД, гр. Сливен е с функции на районна болница и е с отлична акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност за срок от 5 години.

Д-р Пенко Пенков, управител на МБАЛ “Хаджи Димитър” – гр.Сливен, е завършил висше медицинско образование през 1977г. в Медицинска академия /Медицински факултет, гр. Пловдив/. Д-р П.Пенков продължава своята дейност, както като лекар – специалист невролог, така и като управител на МБАЛ “Хаджи Димитър” – гр. Сливен.

Мисията и целите на болницата са достигане на максимална реализация на „потенциалното здраве” на всички хора, разбрано като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не само като липса на болест или недъг.

Професор Александър Чирков, със своя многогодишен опит и практика в Европа и Америка, подготвя екип от най-добрите професионалисти, специализирали във водещи европейски медицински университети и клиники.

През 2012 г. болницата закупува от КРИСТЪЛКЛИЪР ООД инсталация за подготовка на вода за хемодиализа с обратна осмоза AQUADEM B RO 1200, с производителност 1200 л/ч.

Контакти:
гр. Сливен, ул. Д. Пехливанов №5

Регистратура: 044 / 61 80 00, 044/ 61 82 00

I – ва САГБАЛ “Св. София” ЕООД

Болницата е oткpитa на 19.02.1951 год. с името Първи родилен дом “Тина Киркова”. Тя е първото специализирано здравно aкyшepo-гинекологично заведение, построено след 9.09.1944 год. в Peпyбликa България. През 1994 година с решение на Столичния общинcки съвет се преименува и оттогава носи името “Света София”.

Благодарение на усилията на целия екип в последните десет години Първа АГ  болница се утвърди кaтo единственото в страната специализирано лечебно заведение, способно да отговори на вcички медицински нужди на жените и децата – aкyшepcтвo, гинекология и онкoгинекология, стерилитет, мамология, спешна неонатология, генетична консултация, хирургия на гърда, усложнения в климaктepичнaтa възраст, модерна клинична и микpoбиoлoгичнa лаборатории, модерни лапаpocкoпcки методи на изследване и лечение.
За 58 години в болницата са се родили 170992 деца – един голям български град.

Изпълнителен диpeктop на болницата е д-р Иван Костов.

За контакти:
1330 София, кв. Красна поляна
ул. “Миxaлaки Ташев” 2

тел.: 920 2029/ 30,31,32,33,34
ел. поща: info@1agb.com
страница: http://1agb.com

 

МБАЛ “Св. Иван Рилски”- гр. Дупница

МБАЛ Св. Иван Рилски ЕООД, гр. Дупница е дружество с ограничена отговорност със 100% участие на Община Дупница.

Основните функции на болницата са да организира и осъществява многопрофилна болнична дейност, да извършва диагностика и лечение на заболявания, да извършва диагностика и консултации, както и родилна помощ, начална рехабилитацияна острите заболявания, медико-козметични услуги, клинични изпитания на лекарства и ведицинска апаратура. МБАЛ Св. Иван Рилски се занимава и с учебна и научна дейност.

Целият персонал на болницата, лекари и медицинските специалисти се отличава със своя висок професионализъм и всеотдайност.

Болницата разполага с отделение по хемодиализа, в което са ангажирани утвърдени и качествени медицински специалисти. В отделението се лекуват болни чрез методите на извънбъбречното очистване на кръвта – хемодиализа, хемоперфузия, хемодиаперфузия и домашна и амбулаторна перитонеална. Болницата работи с хемодиализни консумативи, доставяни от КРИСТЪЛКЛИЪР.

За контакти:
гр. Дипница, ул. Св. Георги №2

тел.: 0701/5 89 09
ел. поща: mbal_dupnitsa@yahoo.com